Giuseppina Projetto je nejstarší člověk v Evropě

Giuseppina Projetto je nejstarší člověk v Evropě Zdroj: Wikipedie

Nejstarší člověk Evropy, Italka Giuseppina Projetto doporučuje jíst čokoládu. Letos jí bude 116 let

Nejstarším člověkem v Evropě je v současnosti Italka Giuseppina Projetto, která se narodila 30. května 1902. Za čtyři měsíce by se tak měla dožít úctyhodných 116 let. Podobně jako v jiných případech se také u ní hledají důvody neobvyklé dlouhověkosti.

V Itálii žijí desítky tisíc lidí, kterým je více než 100 let. Vědci to připisují někdy poklidnějšímu životnímu stylu, jindy středomořské kuchyni, která je ve všech ohledech zdravější,než například kuchyně česká. Giuseppina Projetto podle své rodiny ale ráda mlsá čokoládu. Informoval o tom web The Local.

Zda je to skutečně příčinou toho, že je v současnosti nejstarším člověkem našeho kontinentu a třetím nejstarším člověkem celého světa, podle všeho nikdy nezjistíme a nijak nedokážeme.

Nejstarší člověk na světě

Paní Projetto se narodila na Sicílii v městečku La Maddalena a její otec se potkal s její matkou v době své vojenské služby na Sardinii. Ona sama ale už dlouho žije se svými vnoučaty ve městě Montelupo Fiorentino, které se nachází zhruba dvacet kilometrů od toskánské Florencie.

Nejstarším člověkem na světě je v současnosti Japonka Nabi Tadžima, která se narodila 4. srpna 1900. Následuje za ní další Japonka Čijo Mijako, u které je potvrzené datum narození 2. května 1901. Pak už je Italka Giuseppina Projetto, která je tak nejstarším člověkem Evropy.