Maisie Williamsová.

Maisie Williamsová. Zdroj: Maisie Williams

Arya, Brienne i Sansa. Rodiče pojmenovávají děti podle postav ze Hry o trůny

Sedmá řada populárního seriálu Hra o trůny již skončila, její dozvuky se však stále ozývají v různých formách. Tak například: jméno jedné z hrdinek seriálu – Arya z rodu Starků – se ve Velké Británii dostalo mezi 200 nejčastějších jmen, které rodiče dávají svým novorozencům.

V Anglii a Walesu dostalo během roku 2016 jméno Arya více než 300 dívek. Zajímavý trend popsala televize BBC, která mimo jiné zjistila, že neobvyklé jméno Arya dokonce předběhlo tradiční anglickou Mary. Novorozeňat se jménem Mary bylo v uplynulém roce „pouze“ 204, zatímco jméno Arya nyní nese přes 300 dětí. Další jméno, které souvisí se seriálovou postavou Hry o trůny, je Khaleesi.

To ale ještě pomyslně nedotáhlo ani tradiční Catherine, jichž se v loňském roce narodilo 163. Jméno, které děti dostaly podle Matky draků, která se v sedmé řadě Hry o trůny stala jedním z hlavních center pozornosti, je ale vzhledem ke své neobvyklosti taky populární: dívek, které se na ostrovech nyní jmenují Khaleesi, je 63.

Rodiče myslí také na další jména, která se v seriálu objevila, jejich výskyt ale není příliš častý: tak například Tyrionů je momentálně ve Velké Británii 11. Sestra nejoblíbenější Arye Sansa má pak jmenovkyň pět. Rodiče mysleli i na „civilní“ jméno Matky draků – holčičky se jménem Daenerys jsou v Británii momentálně 4. Pořadí jmen, které se ze Hry o trůny dostaly do běžného života, uzavírá jméno Brienne, představitelky odvážné ochránkyně sester Starkových.

Hra o trůny: Víte, který z herců má tetování spojené se seriálem a kdo hrál v Noční hlídce už v roce 1993? >>>