Zdroj: LIGS, s.r.o.

Svěží vítr ve vzdělávání – přidejte se k online revoluci a staňte se pány svého času

V posledních deseti letech k nám stále více proniká nejnovější trend ve vysokoškolském vzdělávání. V souvislosti s rozvojem moderních technologií se do online sféry posouvá i to, co dříve bylo záležitostí univerzitních kampusů, přednáškových sálů a zaprášených knihoven. Revoluce ve vzdělávání je tady!

Pamatujete si na svá vysokoškolská léta? Donutit se ráno vstát z postele, natáhnout tenisky, popadnout batoh s povinnou četbou a následně protrpět celý den na tvrdé židli v učebně a snažit se znova neusnout bylo na denním pořádku. Hodiny strávené v knihovně. Hektolitry kávy. A zkoušky! První termíny, druhé termíny, deadliny, eseje – a většinou všechno najednou.

Jde to i jinak!

Co když vám ale řekneme, že tohle nemusí být jediný způsob, jak získat vzdělání a titul, který bude opravdu něco znamenat? Co když je možné to všechno zvládnout z pohodlí svého domova? Většina čerstvých maturantů s aspirací na vysokoškolský titul si v nejbližší budoucnosti zřejmě i nadále bude volit ke svému studiu prezenční formu, ale v populaci je i poměrně velký počet lidí, kteří si tento typ studia z časových důvodů nemohou dovolit. Jedná se především o vytížené manažery, rodiče na mateřské dovolené nebo zkrátka ty, kteří si uvědomili, že „klasické“ studium není pro ně to pravé, a tak se rozhodli začít pracovat.

Jednou možností, jak se vypořádat s časovým omezením, je přihlásit se na dálkové studium. I v tomto případě ale budete pořád omezeni termíny a nutností alespoň občas dojíždět na přednášky a zkoušky – jedná se tedy o řešení polovičaté.

Studovat můžete i bez dojíždění!

Druhou možností je pak rozhodnout se pro studium 100 % online, díky kterému můžete hodit za hlavu veškeré termíny a přestat si dělat starosti s dojížděním do školy. Nic takového vás totiž nečeká! Ke svému studiu budete potřebovat pouze počítač s připojením k internetu, jelikož veškeré studijní aktivity probíhají online formou, ať už se jedná o komunikaci s tutory, odevzdávání prací, zkoušky i testy. Tento typ studia, který se opírá o nejnovější vývoj komunikačních technologií, je speciálně navržen pro časově vytížené studenty ve všech věkových kategoriích a profesních stupních.

Pokud se tedy během své kariéry ocitnete v bodě, kdy si uvědomíte, že stagnujete a dále se nerozvíjíte, nezoufejte. V závislosti na vaší dosavadní praxi se můžete rozhodnout pro studium vámi vybraného programu. Například americká LIGS University nabízí online studium MBA, MSc, DBA nebo PhD, přičemž si můžete vybrat z široké nabídky specializací tak, aby studium pro vás mělo maximální užitek a posunulo vaši kariéru zase o skok dále. Nikdy totiž není pozdě udělat něco sám pro sebe!