Zrušená divadla v Londýně. Harryho Pottera však nakonec odehráli.

Zrušená divadla v Londýně. Harryho Pottera však nakonec odehráli. Zdroj: Instagram

Oxford Street
China Town ponořená do tmy
3
Fotogalerie

Černý pátek, černé město. Londýn postihl velký výpadek proudu

V pátek se většina obchodníků zapojila do akce s názvem Black Friday neboli Černý pátek, který měl tento víkend přilákat více zákazníků do obchodů za slevami. Obchodníci již nyní hlásí, že se akce z jejich pohledu zdařila. V Londýně však byla provázena i poměrně kuriózní událostí - na Černý pátek totiž Londýn zažil blackout.

Rozsáhlý výpadek proudu postil statisíce Londýňanů a také nakupujících. Ti totiž v důsledku blackoutu nemohli nakupovat. Slavné Piccadilly Square v samém srdci Londýna se zahalilo do tmy, i na něj navazující Regent Street, stejně tak oblíbená ulice plná obchodů, Oxford Street. Tma zavládla také v londýnské China Town. Tisíce Londýňanů tak své nákupy musely odložit. Výpadek vyvolal spoustu ironických komentářů na sociálních sítích, kde se uživatelé s dávkou humoru shodli, že pro některé byl tento pátek černý doslova.

 

Kvůli výpadku proudu musely být zrušeny i některá divadelní představení. Hra, která se v Londýně nyní těší největší pozornosti, Harry Potter a Prokleté dítě, však nakonec diváci viděli. Představení organizátoři posunuli o dvě hodiny, když zjistili, že se dodávky elektřiny podaří obnovit ještě téhož dne.