V nejlevnějším hotelu se vyspíte za 10 korun za noc

V nejlevnějším hotelu se vyspíte za 10 korun za noc Zdroj: Youtube.com

Podívejte se do nejlevnějšího hotelu světa, pokoj na noc stojí 10 korun

Hotel Faridpur ve stejnojmenné čtvrti bangladéšského hlavního města Dháky je považován za nejlevnější na celém světě. Najdete zde postel na jednu noc i za 30 taka, což je v přepočtu pouhých 10 korun. Zda je tento hotel skutečně nejlevnější na planetě, to se dá jen těžko ověřit, ale podívat se do něj rozhodně stojí za to.

Největším překvapením je, že hotel není nějaká špinavá díra. Pravda prostředí je stísněné a okolí připomíná skládku, jenže nekupte to za těch pár drobných.

Nejde dokonce ani o nějaký moderní výstřelek pro chudé lidi, ale o ubytovací zařízení založené už v roce 1951, ve kterém přespávali většinou lidé, kteří připluli do metropole Bangladéše za obchodem na lodi. Tehdy stála nejlevnější postel jen 10 taka.

Hotel se nachází na řece Buriganga a je to vlastně 5 samostatných lodí. K dispozici je celkem 48 pokojů.

Pokud chcete nejlevnější postel, tak musíte počítat s tím, že se jedná o velkou místnost, ve které spí mnoho lidí. Někdy budou ležet i hned vedle vás. Je zde ale WC, dostanete čistou vodu na umytí a také malou skříňku, do které si můžete uložit své cennosti. Za příplatek máte ráno i snídani.

Jsou zde také „soukromé kajuty“, ty stojí 120 taka.

„Máme zde vždy kolem 40 hostů, někteří zůstávají i dlouhé týdny, nic levnějšího zde nenajdou,“ řekl webu Mail Online majitel Mohamed Mustafa Mijan.

I když to tak na první pohled nevypadá, hotel je prý bezpečným místem. Kdysi bylo podobných hotýlků na lodích v Dháce několik stovek, ale teď je jich pouze pár. Jsou podobné jako Faridpur.

Někteří návštěvníci města zde přespávají nejenom kvůli nízké ceně, ale i proto, že se jedná o centrum metropole a nedaleko jsou i licencované podniky, ve kterých nabízejí služby prostitutky.

Podívejte se na video, která představí údajně nejlevnější hotel světa:

A zde je ještě jedno video o levném hotelu z bangladéšské Dháky: