Záchod

Záchod Zdroj: profimedia.cz

Pošlete nadřízenému mail. Až si ho přečte, můžete jít na WC, rozhodla firma

Velmi absurdní nařízení platí od středy pro 200 zaměstnanců v call centru společnosti Teleperformance v Blagnac, nedaleko francouzského města Toulouse. Pokud chtějí jit lidi na toaletu v pracovní době, musí jim to povolit někdo z jejich šéfů. A žádost musí poslat mailem. Představa, že někdo e-mail rychle nevyřídí, je stresující.

Zaměstnanci se samozřejmě bouří, ale firma trvá na svém. Prý jen kontroluje správné využívání pracovní doby. „Je to ponižující. Je to forma vydírání,“ řekl webu The Local Eric Dengan, zástupce odborového svazu CFDT.

Společnost Teleperformance ale šla ve své šikanující politice hodně daleko. Zaměstnanci musí opatřit žádost ikonkou, o jaké přerušení práce žádají – takže zda si chtějí dát kafe, nebo zda jdou na toaletu a existují i další ikonky.

 

Lidé ve firmě mají sedmihodinovou pracovní dobu a od stolu mohou vstát jen na 30 minut, do toho se počítají i přestávky na WC. Pokud má někdo zdravotní problémy a musí chodit „čůrat“ častěji, tak má pak třeba smůlu, že nestihne jídlo. Místní noviny La Dépêche pak spekulovaly o tom, co se stane, když nadřízený nestihne promptně mail vyřídit. Dokáže si to někdo představit?

Teleperformance přitom není žádná malá firma, je to jedna z největších společností světa pro call centra, která má 65 poboček v zahraničí.

Aby byla absurdita dotažena do konce, tak firma na dotaz médií, zda to myslí vážně s maily a žádostmi o povolení jít na záchod, odpověděla, že pošle dotazy do svého amerického tiskového oddělení a pak se vyjádří. Snad mezitím někdo nebude potřebovat na WC…