Vaginální detox perly

Vaginální detox perly Zdroj: Embrace Pangaea

Absolut detox: Vaginální čistící perly a další nesmysly

Všeobecná čistící mánie dosahuje (snad!) svého vrcholu s produkty, které ženám pomáhají „detoxikovat pochvu a dosáhnout rovnovážného stavu“. Není to ale poslední výmysl kosmetického průmyslu, tohle naopak míří na ty z dam, které žijí holisticky a v souladu s přírodou.

Zabalit bylinky do plátýnka a na den je zavést do vaginy – produkt slibuje životodárný orgán zbavit toxinů, odumřelé tkáně, nežádoucích baktérií (čti nežádoucího odéru), a dokonce mají zpevňovat svalstvo, což ocení zvláště několikanásobné matky. Nutno provádět každý měsíc. Tuhle srandu je možno pořídit již od patnácti dolarů za kus. A komu by to bylo málo, může si frndu napařit.


Existuje po tomhle ještě jiná oblast lidského života, potažmo těla, jež by unikla naší kompulsívní potřebě všechno umývat, leštit, „vylepšovat“ a dezinfikovat? Je pravda, že severoamerické ženy byly ponoukány již ve dvacátých a třicátých letech k tomu, aby uhasínající jiskru manželství znovu rozfoukaly koupelí s lysolem (jakási obdoba sava). Ale alespoň tušily, že si tím mohou ošklivě ublížit. Hrát na bylinkářskou strunu je něco zhola jiného: kdo to kdy slyšel, aby „přírodní“ a „tradiční“ postupy byly špatné?
Naše byty a těla jsou hygienicky „čistší“, než bývaly špitály před pár desítkami let. Vcelku neškodné symbiotické baktérie, které s námi existují od počátku věků a přispívají k tomu, jak fungujeme, denně zabíjíme. Naopak si konstantním sterilizováním vyrábíme stále silnější nepřátele. Co tak nechat brouka žít?