Zrcadlo budoucnosti

Zrcadlo budoucnosti Zdroj: medium.com/@maxbraun

Zrcadlo budoucnosti
Zrcadlo budoucnosti
Max Brown
Zrcadlo budoucnosti
Zrcadlo budoucnosti
5
Fotogalerie

Chytré zrcadlo budoucnosti se stává realitou

Pronikne budoucnost i do našich koupelen? Ano, a dlouho už to asi trvat nebude. Při čištění zubů surfovat na nejnovějších zprávách, při oblékání mít u ruky předpověď počasí i varování, že je kvůli zácpě potřeba trochu přidat. To všechno bude. Časem.

Inženýr od Googlu Max Brown by chtěl, aby zrcadlo v jeho koupelně nebylo tak úplně obyčejné. A tak uvažuje směrem k chytrým produktům, které se původně zdály být možné jen ve filmech. V jeho koupelně už takový kus můžete najít.

Podobný chytrý produkt na trhu zatím není, ale sehnat díly, jež jsou pro technologii potřeba, není zase až tak těžké. Max si tedy ve své koupelně postavil vlastní zrcadlo, schopné předávat informace.

Projekt ve stylu „udělej si sám“ vyžadoval několik vychytávek. V první řadě obousměrné zrcadlo, zobrazovací panel, řídicí desku a několik dalších komponent. Na počátku stálo pár experimentů a sem tam i slepá ulička. Nakonec ale Brown našel řešení, jak svoji vizi naplnit. Vytvořil elegantní zrcadlo, které je pro něj mnohem užitečnější, když se chystá začít den.

Projekt je stále v začátku a zdaleka není dokončený, ale už v tuhle chvíli má naprogramované některé skutečně výborné prvky. Hlavní myšlenka je, že se nemusíte ničím příliš zabývat. „Vše se automaticky aktualizuje a funguje na principu otevřeného hlasového rozhraní,“ vysvětluje Brown.

Na jedné straně zrcadla uživatel najde čas a datum, na druhé se objevuje aktuální počasí, kompletní 24hodinová předpověď a aktuální novinové titulky. Brown se chystá přidat ještě dopravní informace a velmi užitečnou sekci osobních připomenutí.