Přátelé

Přátelé Zdroj: čtk

Seriáloví Přátelé se zase sejdou na obrazovce

Jeden z nejoblíbenějších seriálů vůbec ukončil natáčení už v roce 2004. První epizoda vznikla před těžko uvěřitelnými 22 lety. Přesto je tu stále obrovské množství fanoušků, kteří by dali cokoli za natočení dalších dílů. To se patrně nikdy nestane. Dají se ale slíbit alespoň jiné věci.

Třeba to, že se šest hlavních hrdinů sejde pohromadě na televizní obrazovce. Od chvíle, co se totiž Přátelé přestali natáčet, se to ještě nepodařilo. Televize NBC teď ale chystá speciální pořad, kde by se přátelé měli konečně potkat.

Už dříve proběhly snahy, aby se šest protagonistů dalo dohromady. Jenže všichni mají plné diáře vlastních povinností a bydlí navíc každý jinde. "Nemůžeme se sejít ani na večeři. Snažíme se, ale nežijeme všichni ve stejném státě a taky už máme různé pracovní rozvrhy," řekla loni v jednom z rozhovorů Lisa Kudrowová, představitelka Phoebe.

NBC chystá v únoru dvouhodinový pořad, kde by se mělo všech šest herců konečně objevit bok po boku. Hlavním důvodem je vzdát poctu režiséru Jamesi Burrowsovi, který slaví milník: dotočil už tisící seriálovou epizodu. Kromě jiného natočil i 15 epizod Přátel, dokonce i tu úplně první. Pořad je tedy v první řadě věnován jemu a slavná šestice přijde na jeho oslavu podobně jako hvězdy dalších seriálů.

"Doufám, že všech šest bude ve stejné místnosti ve stejný čas. Ale nejsem si jistý, jestli to lze logisticky zajistit," dodal k celému plánu Robert Greenblatt, šéf zábavy na NBC. Jestli se ale podaří všechno, jak by mělo, můžeme se těšit, že Jennifer Anistonová, Courtney Coxová, Lisa Kudrowová, Matt LeBlanc, Matthew Perry a David Schwimmer budou zase jednou spolu, i když to asi nebude v legendární kavárně Central Perk.