Kancelář Blaník

Kancelář Blaník Zdroj: archív

Politikům končí prázdniny: Na silvestra je zase začne tepat Kancelář Blaník

„Kam teče beton, tam tečou peníze.“ Tímto i řadou jiných mouder poučil lobbista Tonda Blaník českou veřejnost, jak to chodí v politickém zákulisí. Mnohdy se zdá být pravdě blíž, než se oficiálně prezentuje. Právě v poslední den roku odstartuje po půlroční pauze čtvrtá série on-line seriálu Kancelář Blaník, a to epizodou Tony is Back.

„Tvůrčí pauza nám prospěla, možnost aktuálně se vyjádřit k dění v naší politice sice chyběla, ale měli jsme aspoň čas popřemýšlet o posunu blaníkovských postav a můžu naznačit, že živé jsou nejen kauzy, ale i Tonda, Lenka a Žížala,“ řekl Novinkám.cz producent Milan Kuchynka ze společnosti Negativ.

S režisérem Markem Najbrtem, herci Markem Danielem, Michalem Daleckým a Halkou Třešňákovou i dalšími tvůrci připravili 14 epizod. Jako obvykle budou v předpremiéře každý pátek na Facebooku, od soboty pak na internetové televizi Stream.cz. Překoná Blaník dřívější hlášky, jako „Nazdar, Andreji, jak se Babiš?“ nebo „Ty vole, ani kurvy nemrdaj’. V tomhle státě fakt už nic nefunguje.“?