Narodil se superstar, radujme se...

Narodil se superstar, radujme se... Zdroj: Hudební divadlo Karlín

Narodil se Jesus Christ a hrál jazz i punk. Koledy, jak je neznáte

Co mají společného Kamil Střihavka a Kristus pán? Nejen legendární muzikál, ale také zajímavou verzi jedné z nejslavnějších vánočních písní. Podívejte se.

Koledy se hrnou ze všech rádií, televizních stanic a ze všeho nejvíc snad z vysílání v supermarketech. Ale pořád ty samé, pokud je zrovna nestřídají ulepené popíky jako Last Christmas nebo All I Want for Christmas Is You. Ale i koledy mají co do sebe – proto vám přinášíme tři verze jedné z nejklasičtějších, jak je zřejmě neznáte.

Narodil se Kristus pán patrně zpívali už husité, nejstarší noty se dochovaly z přelomu 15. a 16. století. Za tolik let Čechům nezevšedněla, ale proč si ji neozvláštnit, že ano.

V na prvním pohled klasickém hávu ji předvedl Kamil Střihavka s Janou Paulovou - ale nechte se překvapit. Skladatel Milan Svoboda (ten pán, co na videu blbne s kloboukem) máloco aranžuje vážně a obyčejně.

Jemnou jazzovou verzi nabízí mladá kapela Madfinger.

Komu by snad přišla koleda příliš utahaná, pro něj máme nářezovou verzi slovenské kapely Tublatanka.

Příště se těšte třeba na Rolničky či Půjdem spolu do Betléma. A jako přídavkový bonus nabízíme scénu, jejíž obdoba se možná každoročně odehrává v řadě tradičně založených českých domácností, které si chtějí o Štědrý večer společně zapět.