Pražský penis je menší, zato významnější!

Pražský penis je menší, zato významnější! Zdroj: Facebook / Matěj Hollan, ČTK

Brno versus Praha: Pražský penis je menší, zato významnější!

Rivalita, zdá se, pokračuje. Naši brněnští přátelé zveřejňují na sociálních sítích další a další snímky, které dokazují, jakou popularitu si získala nová brněnská atrakce – Penis Jošta Lucemburského.

Na podhled z mezinoží osmimetrového koně (ideální místo označuje spára v dlažbě Moravského náměstí), jehož vztyčil koncem října akademický sochař Jaroslav Róna, se zejména o víkendech stojí dlouhé fronty.

Nová brněnská atrakce – Penis Jošta Lucemburského.Nová brněnská atrakce – Penis Jošta Lucemburského.|Facebook / Matěj Hollan

Mnozí hovoří o „brněnské falické mánii“ a cestovní kanceláře z celé země vypisují zájezdy „Za největším brněnským penisem“.

Nechceme přilévat olej do ohně tradičního sváru. Přesto je třeba připomenout, že také Praha má své sochy s údy. Pravda, zdaleka ne tak velkými, jako je ten brněnský, zato však o poznání významnějšími a realističtějšími.

Obvykle bývá zmiňován pomník Joštova strýce - Karla IV. u Karlova mostu.

PrahaPraha|ČTK

Zdaleka nejčistší údní kompozici nalezneme ovšem na soše, která vznikla v roce 1931, jejím autorem je Otakar Španiel a od roku 2000 stojí na Hradčanském náměstí. Nepatří nikomu jinému než prvnímu československému prezidentovi - Tomáši Garrigue Masarykovi. Stačí zvolit vhodný diagonální pohled.

Brno má co dohánět!