Eric Manu a jeho kanadská šéfka Susan Watsonová

Eric Manu a jeho kanadská šéfka Susan Watsonová Zdroj: National Post

Já a králem v Ghaně? Snad mě šéfová pustí, řekl zahradník žijící v Kanadě. A bude králem

Strýc Erika Mana byl až do své smrti v roce 2013 králem malého národa Akanů v Ghaně. Po jeho skonu se ale rozhořely spory, kdo bude vůdcem kmene. Před několika týdny se jeho členové dohodli, že by to měl být právě Manu. Jenže ten žije už tři roky v Kanadě. Přesto se domů vrátí a bude králem.

Eric Manu (32) se oženil s Kanaďankou, kterou potkal v Ghaně, a následně s ní odjel do Kanady, kde žijí společně s desetiměsíčním miminkem. Manu pracuje pro zahrádkářskou společnost, jejímž vlastníkem je Susan Watsonová.

„Výzvu jsem přijal. Doslova jsem řekl: Ano, to nebude problém, promluvím se svou šéfovou,“ popisuje situaci Eric. Tento velmi nezvyklý příběh přinesly kanadské noviny National Post a pak ho převzala i světová média

Svoji šéfku, jež byla zprávou velmi potěšena, Eric pozval na korunovaci do Ghany a Watsonovou napadlo, že by mohla jeho malý národ (má jen 6000 členů) podpořit charitativní sbírkou.

Watsonová začala sbírat knihy, brzy však přibyly další plány i věci. Nakonec z Kanady vyplul do Ghany kontejner, který obsahoval 40 laptopů, osm šicích strojů, 14 bicyklů, oblečení, školní potřeby, látky, nábytek a semínka na pěstování plodin.

Neuvěřitelný příběh tak bude mít podle všeho další pokračování.