7. místo: Praha, Česká republika

7. místo: Praha, Česká republika Zdroj: Profimedia.cz

10. místo: Londýn, Velká Británie
9. místo: Kjóto, Japonsko
8. místo: Bruggy, Belgie
7. místo: Praha, Česká republika
6. místo: Řím, Itálie
10
Fotogalerie

Praha je sedmým nejlepším městem na světě, prý taky díky hospodám

Praha je sedmým nejlepším městem na světě, alespoň podle hlasování čtenářů světového vydavatelství Condé Nast. Žebříček 30 nejlepších měst vede Florencie, na druhém místě je překvapivě Budapešť.

Žebříček Condé Nast Readers' Choice Awards, který letos sestavovalo více než 128 tisíc čtenářů časopisů vydavatelství, obsahuje 30 měst z celého světa kromě Spojených států.  

Florenccii čtenáři ocenili kvůli své historii, umění a architektuře. Budapešť na druhém místě podle nich má nejlepší secesní architekturu na světě, a třetí Vídeň zase označili za „umělecké, výjimečné místo utvářené svými hudebními a intelektuálními základy.“

Před Prahou , která dostala 85.309 bodů ze sta (vítěz měl 86.529) se umístily ještě Sydney, Paříž a Řím. Za sebou česká metropole podle čtenářů Condé Nast nechala třeba Kjótó, Londýn, Jeruzalém, Salzburg, Benátky nebo Barcelonu.

“Malebná Praha bije bohémským srdcem. Tady je spista muzeí a architektonických zázraků které jsou svědectvím uměleckých a a intelektuálních základů. Vykročte ze zajetých kolejí v některé z historických hospod..., nebo vysoupejte na Petřín za neuvěřitelným výhledem na město,” píše Condé Nast s tím, že vhodné podniky k návštěvě jsou pivnice U zlatého tygra nebo U Jelínků.

Condé Nast vydává například časopisy Vogue, New Yorker, Glamour, Vanity Fair, Wired, nebo práve Condé Nast Traveler.