Ferrari 458 Italia

Ferrari 458 Italia Zdroj: caricos.com

Nejrozmazlenější dítě na světě: Zapálilo své Ferrari, aby si mohlo pořídit nové

Je to největší fracek na světě? Posuďte sami. Syn bohatého podnikatele se švýcarským pasem už nebyl spokojen s Ferrari, které dostal od svého otce, tak ho zapálil, aby si mohl pořídit nový model.


Trápení tehdy devatenáctiletého mladíka začalo na jaře roku 2014. Ferrari přišlo se zbrusu novým modelem a mladý muž dospěl k názoru, že jeho tři roky staré Ferrari 458 Italia už mu dělá ostudu. Jenže na nový model mu přece jen chyběly peníze. Jeden ze zaměstnanců švýcarského prodejce Ferrari ale vymyslel plán, jak hotovost získat . Pojistným podvodem.

Aby budili menší pozornost, odjeli do Německa. V Augsburgu zaparkovali auto v průmyslové zóně a aby měli pořádné alibi, odebrali se do masážního salónu. Dva najatí žháři mezitím auto zapálili.

Policisté ale na základě záběrů průmyslových kamer a poté i odposlechů případ pojistného podvodu rychle odhalili. Celá skupina byla zatčena, majitel Ferrari dokonce skončil ve vazbě, z níž se dostal na kauci 200 tisíc eur (asi 5,5 milionu korun).

Co nejvíce zaujalo německá média byla mladíkova výpověď u soudu. Tam uvedl, že má od otce kromě spáleného Ferrari zmíněného k dispozici dalších 14 aut (včetně Lamborghini), užívá nemovitosti za zhruba půl miliardy korun a měsíční kapesné má až 200 tisíc korun. Jenže i přesto bylo na jaře 2014 jeho konto prázdné.

Přestože žalobce žádal pro všechny obviněné jeden a půl roku vězení, soudce jim nakonec dal jen podmíněné tresty a pokuty. Asi se nechal obměkčit mladíkovým vysvětlením, proč vše podnikal. Neměl prý to srdce otcovi přiznat, že už z jeho darovaného Ferrari nemá radost.