Uprchlík ze Senegalu fotil svou cestu do Evropy na Instagram

Uprchlík ze Senegalu fotil svou cestu do Evropy na Instagram Zdroj: Instagram/AbdouDiouf1993

Ze Senegalu do Španělska: uprchlík fotil svou cestu na Instagram

Abdou Diouf, dvaadvacetiletý uprchlík původem ze senegalského Dakaru, se rozhodl jet do Evropy za lepším životem. V Senegalu si vyfotil své poslední selfie, a pak vyrazil. Dramatickou cestu, která skončila úspěšně ve Španělsku, zachytil na svůj účet na sociální síti Instagram.

Bližší informace o mladém dobrodruhovi z Dakaru získal server The Huffington Post. Abdou podle jeho informací šel několik dní pouští, spolu s dalšími krajany se pak dostal až k místu, odkud je ilegální bárka za několik tisíc eur dopravila až do Španělska.

Během cesty neměli téměř žádné jídlo. Přestože cesta byla velmi riskantní, což dokazují i fotografie na Instagramu, Abdou a jeho přátelé nakonec vyvázli bez nehody. Poté, co pod zdařilými hashtagy svou cestu na sociální síti zveřejnil, získal jeho účet velkou popularitu. Uprchlík ze Senegalu fotil svou cestu do Evropy na InstagramUprchlík ze Senegalu fotil svou cestu do Evropy na Instagram | Instagram/AbdouDiouf1993

Účet, který si můžete sami prohlédnout zde, zřejmě nezůstane „mrtvý“. Lze předpokládat, že mladý uprchlík bude zážitky ze svých cest sdílet dál.