Postmoderní fakíři

Postmoderní fakíři Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Čert Boris
Čert Boris v ďábelském bordelu dvora domu, který rekonstruuje. Na dvoře to navíc i pekelně smrdí.
Čert Boris
Čert Boris
Kubo v celé své nádheře. Hlava, kterou drží v ruce, NENÍ jeho otec
11
Fotogalerie

Jiří X. Doležal: Extrémní tělesné modifikace. Já se nakazil!

Přes pokročilý věk psaný v občanském průkazu si připadám většinu času dosud jako puberťák. Například při dokončování článku o extrémních tělesných modifikacích, který najdete v tomto Reflexu.

Moderní primitivismus je subkultura — filozofie — móda, jež spočívá v náročných modifikacích těla. Asi nejčastější prvek moderního primitivismu, který můžeme potkat, jsou mladí lidé s „tunely“ v ušních lalůčcích, případně vytetované „rukávy“ — celoplošná tetování.

My se vydali za lidmi, kteří extrémním tělesným modifikacím propadli a mají je dotažené. Čert Boris má kromě potetovaného obličeje také dva pěkné a masívní růžky. Míša zase má vedle implantátů na hřbetech rukou zastřižené uši do špičky a Kubo má rozdvojený jazyk a nemá malíček. Pobesedovali jsme, pohovořili o filozofii a esoterice tetování, naše fotografka Thao pořídila nádherné obrázky a šlo se domů.

Když jsem druhý den přišel do redakce, kolega Matěj Bartošek se mi vysmál, že stárnu. Že dělat tuhle reportáž před patnácti lety, tak se vrátím s rohy. Nevzmohl jsem se na pádnou odpověď. Od dopsání článku se totiž zmítám v pochybnostech, zda bych si neměl nechat udělat na levou tvář pěknou novou jizvu — skobu. Kubo ji má a moc mu sluší.

Já vím, že je to v padesáti poněkud trapné, ale ta subkultura mne natolik zhypnotizovala a nakazila svou memetickou infekcí, že už pár dní nemyslím na nic jiného. A tak jsem požádal kolegy z on-line, aby nechali vás, naše čtenáře, moji případnou novou jizvu odhlasovat.

Reflex 22Reflex 22|ReflexReportáž Postmoderní fakíři najdete v Reflexu č. 22/2015, který vyšel ve čtvrtek 28. května.