Floyd Mayweather Jr.

Floyd Mayweather Jr. Zdroj: AP/Cris Carlson

Boxer Mayweather vydělal v „zápase století“ 2 miliony korun za každou sekundu, celkem 4,4 miliardy

Za daleko kratší dobu, než stihnete dočíst tuto první větu tohoto článku, vydělal v sobotu v noci v „zápase století“ v Las Vegas americký boxer Floyd Mayweather Jr. Vydělal 2 miliony korun. Konrétně dva miliony za každou sekundu zápasu, protože jeho celkový bonus činil 180 milionů dolarů (v přepočtu přes 4,4 miliardy korun).

Boxerský duel, který nakonec po sportovní stránce zklamal diváky, trval 12 kol, každé v čase 3 minuty. Když vydělíme částku 180 milionů dolarů pro Mayweathera (samozřejmě hodně peněz jde z této sumy promotérům a velkému realizačnímu štábu), tak za sekundu se dostaneme právě k částce 2 miliony korun. Pro srovnání – průměrná měsíční mzda v České republice činí v současnosti 27 200 korun.

Mayweatherův soupeř, Filipínec Manny Pacquiao, si měl přijít na 120 milionů dolarů.

Na přepočet na časové jednotky upozornil web mashable.com.

A kde se tolik peněz v údajném zápase století vzalo?

Každý, kdo se chtěl dívat na obrazovce své televize či počítače, musel zaplatit 100 dolarů. Vstupenky stály až 10 tisíc dolarů. Obrovské peníze vydělala také reklama.

O zápas byl velký zájem a nenechalo si ho ujít mnoho celebrit. Přítomni byli herci Robert De Niro, Clint Eastwood, Matt Damon a Ben Affleck, popové hvězdy Rihanna, Beyonce či Justin Bieber, basketbalové legendy Michael Jordan a Magic Johnson i nejslavnější tenisový pár Steffi Grafová a Andre Agassi. Nechyběli ani slavní boxeři nedávné minulosti v čele s Mikem Tysonem. Letiště v Las Vegas dokonce ohlásilo, že vznikl určitý problém s tím, kam „zaparkovat“ soukromá letadla bohatých lidí, kteří na zápas přiletěli.