Jeden z nejbohatších lidí světa, Číňan Jack Ma, se 30 krát hlásil do práce, nepřijali ho

Jeden z nejbohatších lidí světa, Číňan Jack Ma, se 30 krát hlásil do práce, nepřijali ho Zdroj: profimedia.cz

Jeden z nejbohatších lidí světa, Číňan Jack Ma, se 30 krát hlásil do práce, nepřijali ho

Jack Ma (50), zakladatel a šéf obřího internetového prodejce Alibaba, je nejbohatším Číňanem a podle agentury Bloomberg i 15. nejbohatším člověkem světa. Hodnota jeho majetku je odhadována na téměř 35 miliard dolarů. Jenže předtím, než Ma pohádkově zbohatl, prošel velmi dlouhou a trnitou cestou. Informoval o tom web businessinsider.com.

Na vysokou školu se Jack Ma hlásil 3 krát. Ani jednou ho nevzali. Pak si začal hledat práci, ale ani to mu dlouho nevycházelo. „Byl jsem na 30 pohovorech. Ani jedním jsem ale neprošel. Chtěl jsem být policistou, odmítli mě. Šel jsem do KFC, dokonce i tam mě odmítli. O práci se v tomto fast foodu ucházelo 24 lidí a 23 jí nakonec dostalo. Hádejte, kdo byl ten, kdo pohovorem neprošel,“ řekl Ma v rozhovoru se slavným americkým novinářem Charlie Roseem.

Jack Ma založil firmu Alibaba v roce 1998. Ani poté však neměl na růžích ustláno. Společnost byla první tři roky své existence ztrátová. Největším problémem bylo, že její zákazníci neměli jak posílat peníze, protože s Alibabou nechtěli spolupracovat žádné banky. Proto si Ma založil službu Alipay, kterou můžeme srovnat v americkým PayPalem.

Dnes Alipay používá 800 milionů lidí…