Zaparkované lodě před Begich Towers.

Zaparkované lodě před Begich Towers. Zdroj: Reed Young

 Zaparkované lodě před Begich Towers.
Zimy jsou na Aljašce krušné a proto v domě najdete i hřiště pro děti.
V domě před časem policisté našli pěstírnu marihuany, ze které pochází vybavení, ve kterém nyní žák osmé třídy Joey Lipscomb pěstuje zeleninu v rámce školního projektu.
 Gary Carr pracuje v obchodě Kozy Korner Store, jednom ze dvou obchodů s potravinami v budově.
 Kněz Kevin Jones, ačkoliv sám patří k baptistům, zde slouží povětšinou katolické komunitě.
6
Fotogalerie

Vesnice na Aljašce, která má 200 obyvatel, žije úplně celá v jediném domě

Vesnice Whittier na Aljašce je nesmírně zvláštní. Žádné malé domky, které by odpovídaly přírodním podmínkám. Žádné kolem nich roztroišené obchody či restaurace. Celou obec tvoří jeden, jediný dům, ve kterém žijí všichni obyvatelé dohromady jako jedna rodina. Informaci zveřejnil web stories.californiasunday.com.

Kdysi byl dům kasárnami pro vojáky, byl postaven v roce 1956 a nazýval se Begich Towers. Najdete v něm všechno, co k životu potřebujete – policejní stanici, ordinaci lékaře, kapli na modlení, prádelnu, školu i obchod s potravinami. A nikam vlastně nemusíte chodit, pořád jste doma.

Lidé, kteří žijící v domě, a je jich kolem dvou stovek, často chodí po chodbách pouze v pantoflích a županech. Například i na policejní stanici či k lékaři.

V létě je vesnice populární turistickou atrakcí, kterou navštěvují tisíce lidí. V zimě sem naopak nejezdí téměř nikdo. Důvod je jednoduchý – v této oblasti Aljašky někdy napadne až několik metrů sněhu. Zima ale vytváří v budově zvláštní intimní atmosféru – vždyť si jen představte vesnici, kde na policistu můžete zaklepat v jakoukoliv dobu, kde se studenti učí se svým učitelem u stolu v jeho kuchyni, nebo kde kněz křtí děti v nafukovacím bazénu, který je ve sklepě.