V Japonsku pořádají svatby pro svobodné ženy, nevěsty jsou samy

V Japonsku pořádají svatby pro svobodné ženy, nevěsty jsou samy Zdroj: profimedia.cz

Absurdní svět: V Japonsku pořádají svatby pro svobodné ženy, nevěsty jsou samy

Byznys se dá udělat ze všeho. Zůstává ale otázkou, zda je to i správné a normální. V japonském Kjótu nabízí cestovní kancelář Circa Travel speciální svatební obřady, u kterých jsou zvláštní to, že z partnerů je přítomen pouze jeden, a to nevěsta. Informovala o tom agentura Kjódó.

Akce trvá dva dny a v nabízeném balíčku je „sólo svatba“, vlastní slavnostní šaty, kytice, úprava účesu, dopravní servis s limuzínou, ubytování v hotelu a pamětní album s fotografiemi. Podle tvrzení cestovky podobná absurdita podporuje u žen „sebeúctu“. Zdůvodňuje to tím, že i svobodné ženy někdy touží po svatbě, ale život jim podobně hezkou událost z nejrůznějších důvodů nedopřál. Nabídka platí i pro vdané ženy, kterým se jejich vlastní svatba nezdála jako ta nejlepší.

Zatím se prý pro „sólo svatbu“ rozhodlo 30 žen. Určitým problémem je, že celá záležitost je poměrně drahá.

„Podporujeme tím ženy, aby měly samy o sobě pozitivní pocity. Navíc stále více Japonců z nejrůznějších důvodů žije v samotě, takže svatba může být pro ženu splněným snem, i když je jen jako,“ vysvětluje nabídku Jukiko Inoue, ředitelka Circa Travel.

Podle demografů bude navíc v Japonsku ještě hůř, protože se nejenom zvyšuje počet single lidí, ale do roku 2060 se očekává i pokles počtu obyvatelstva až o 30 procent.