Facebook

Facebook Zdroj: Profimedia.cz

Muž by měl znát heslo k manželčině facebooku, kázal Palestinec

Pokud máte pocit, že se vám ve vztazích nedostává dostatečného soukromí, možná vás následující zpráva potěší a řeknete si, že na tom vlastně nejste tak špatně. Na internetu se objevilo video, které okomentovala a zveřejnila online verze izraelského The Jerusalem Post, s vskutku zajímavým poselstvím.

Poselství se na internetu údajně objevilo již krátce po jeho samotném vyřčení. Následně jej začala komentovat jak izraelská, tak palestinská média. V mešitě v al-Aksá to nevypadalo na nějaké zvláštní kázání, nicméně pozoruhodné nakonec bezesporu bylo. „Chtěl bych vás na něco upozornit, bratři,“ začal duchovní a pokračoval, že „ve vztazích nesmí mít žena před svým manželem žádná tajemství. Když má žena mobilní telefon zakódovaný heslem, a odmítá svému manželovi telefon odheslovat a dát, pak toto chování je porušením islámského práva. Takové jednání je zakázané,“ hlásal muž v posvátné mešitě.

„Žena nesmí zamykat svůj telefon před svým manželem. Nebo například, když má žena účet na Facebooku, její manžel by jej měl znát a mít k němu heslo“ říká pevným a naléhavým hlasem šejk. Sociální sítě a jejich pravidla se tak dostaly již i na posvátnou muslimskou půdu, což může působit až absurdně – je nicméně evidentní, že nejen mladí řeší „facebookové“ problémy. Několik mužů v mešitě muži bedlivě naslouchá, což je patrné z videa, které je dostupné jak na YouTube.com, tak na webu The Jerusalem Post. Podívat se na něj můžete zde: