Zdroj: ING

Téměř 13 000 lidí si už otestovalo svůj životní styl na Zdravometru. Většina z nich ale propadla.

Sedavé zaměstnání, málo spánku, stres, nepravidelná strava. Poznáváte se v tom? Pouhých 10% z téměř 13 000 uživatelů, kteří vyplnili zdravotní test na stránkách www.zdravometr.cz , vyvinutý společností ING ve spolupráci s výživovým poradcem Petrem Havlíčkem, dosáhlo jednoznačně kladného výsledku. Přitom však převážné většině závažných onemocnění lze správným životním stylem a vhodnou prevencí předejít.

 

Prevence především

Málokdo si připouští, že by se závažné choroby jako třeba rakovina či infarkt myokardu mohly týkat právě jeho. Statistiky ale mluví jasně – právě tyto nemoci jsou mezi nejčastějšími příčinami úmrtí. Přitom například zrovna infarkt patří mezi choroby, jejichž riziko jde pomocí vhodné životosprávy výrazně snížit – stačí si udržovat přiměřenou váhu, nekouřit a sportovat. „Pokud se sebou někdo chce něco udělat natrvalo, musí změnit sebe a svůj život,“ říká Petr Havlíček, známý z televizního pořadu „Jste to, co jíte“. Jeho rady, společně se zhodnocením vašeho životního stylu, dostanete do e-mailu hned po vyplnění Zdravometru.  Doporučení zahrnuje také tipy na zajímavé aplikace, které si můžete stáhnout do svého mobilu.  

Sjednejte si schůzku a získejte krokoměr

Z necelých 13 000 unikátních uživatelů, kteří Zdravometr dosud vyplnili, jich 10% dodržuje vzornou životosprávu, dalších 58% má na svém životním stylu co vylepšovat a celých 32% by se nad svým zdravím mělo co nejdříve vážně zamyslet.  Více než sedm set zájemců z Česka po vyplnění Zdravometru zažádala o schůzku s poradcem ING, který jim poskytl více informací o tom, jak ochránit sebe i svou rodinu. Ze schůzky si mimo jiné každý odnese také praktický krokoměr s měřením tělesného tuku.

Ochraňte sebe i svou rodinu

Ne všem chorobám je však možné vzornou životosprávou předejít.  Závažná a vleklá nemoc může mít  fatální vliv na váš rodinný rozpočet.  Finanční zázemí vám v takové situaci můžou poskytnout prostředky z připojištění pro případ závažných onemocnění dospělých. Například to od ING jich pokrývá téměř 70. „V případě diagnózy závažného onemocnění může výplata z připojištění pomoci nahradit výpadek příjmu nebo financovat rehabilitaci, úpravu bydlení apod. Vážná onemocnění jsou totiž často spojena s náročnou, a především dlouhou rekonvalescencí, proto mít připojištění pro tyto případy by mělo patřit k základní pojistné ochraně,“ uvádí Helena , ředitelka marketingu a produktového vývoje ING Životní pojišťovny.

V České republice byla tato nabídka již ukončena, ale svou životosprávu si na Zdravometru můžete ověřit i nadále.