BUNDA SEDLÁČEK

BUNDA SEDLÁČEK Zdroj: atexsport.cz

Mikina s medailí Za zásluhy. Bude Sedláček udávat módní trendy?

Režisér a dokumentarista Robert Sedláček převzal významné státní ocenění ve sportovní mikině. Tento fakt vzbudil velký zájem veřejnosti, laické i odborné. Událost má nyní komické pokračování, internetový obchod totiž nabízí kolekci SEDLÁČEK. Design je velmi příznačný.

Kdo si vybaví záběry ze slavnostního předávání řádů, tomu jistě utkvěla v paměti kuriozita v podobě oblečení dokumentaristy a režiséry Roberta Sedláčka, kterého prezident republiky Miloš Zeman ocenil medailí Za zásluhy. Na slavnostním ceremoniálu měl Sedláček na sobě nikoliv oblek, jak by etiketa doporučovala, ale obyčejnou sportovní mikinu.

K nevhodnosti tohoto oblečení se později vyjádřil expert Ladislav Špaček pro server Lidovky.cz: „Byl jsem otřesen. Jestli vzdělaný a inteligentní člověk postrádá natolik emoční a sociální inteligenci, že nechápe, že si na nejvýznamnější státní akt má vzít společenské oblečení, tak to svědčí o nějakém... nechci ho urážet víc než je třeba,“ uvedl Špaček v rozhovoru pro zmíněný server a mimo jiné dodal, že jej na ceremoniál ani neměli pustit.

Internetový server ATEX.cz, který prodává sportovní oblečení, se rozhodl uvést do prodeje bundu, která kopíruje Sedláčkův styl. Je víceméně shodná s tou, již měl Sedláček na sobě, je ale už obohacená o medaili Za zásluhy. Server také uvádí, že jde o limitovanou edici, její výtěžek půjde pozůstalým rodinám padlých vojáků Armády ČR. Internetová prodejna tak spojila vtipné s užitečným. Bunda je k dostání za necelé dva tisíce korun  - ZDE.