Zdroj: Profimedia

Práce v terénu snadno a rychle

Do nejrůznějších oblastí byznysu, již několik let masivně pronikají mobilní technologie. Přístup do firemního informačního systému z tabletu či chytrého telefonu přináší uživatelům nové možnosti.

 

Zaměstnanci mohou pořizovat aktuální data do informačního systému přímo v terénu a také s aktuálními daty z informačního systému v terénu efektivně pracovat. Možnost přístupu do systému kdykoli a odkudkoliv ocení zaměstnanci z různých odvětvích, zejména manažeři, obchodníci a servisní pracovníci, kteří tráví většinu času na cestách a u zákazníků

Jako příklad mobilního řešení můžeme uvést HELIOS Mobile, jehož prostřednictvím je možné na dálku pracovat s ERP systémem HELIOS Green.  Vyznačuje se například podporou offline režimu.  Díky tomu je možné se systémem pracovat i v lokalitách, kde rychlá datová síť a připojení k serverům není k dispozici. Možný je však samozřejmě i režim s aktualizací v reálném čase, který umožňuje práci s daty online.

Asseco

Schvalování či monitorování procesů pomocí workflow je možné využívat díky mobilním zařízením bez ohledu na místo a čas, kde se nacházíte. Tím dochází k zásadní úspoře času, který je potřebný pro zpracování velkého množství firemních procesů (schvalování objednávek, faktur, dovolených atd.)

S dokumenty, které jsou uloženy v ERP systému (EDM, Externí soubory apod.) je možné efektivně pracovat. Veškeré naskenované dokumenty, které jsou v systému navázané, lze tak mít neustále s sebou.

Mobilní zařízení umožňuje i vstupování externích souborů do ERP systému, například pomocí integrovaného fotoaparátu mobilního zařízení.

Aplikaci je možné používat na zařízeních s operačním systémem iOS (iPhone, iPad) i Android, které spolu tvoří více jak 90% podíl na trhu smartphonů.