Zdroj: Profimedia.cz

Šéf Facebooku Zuckerberg koupil část ostrova na Havaji za dvě miliardy korun

Majitel Facebook Mark Zuckerberg podle všeho hodlá trávit část svého života na Havaji v Tichém oceánu. Jeden z nejbohatších mužů světa koupil podle magazínu Forbes kus havajského ostrova Kauai. Zaplatit za to měl přes 100 milionů dolarů (téměř 2,2 miliardy korun).

Třicetiletý miliardář podle Forbesu koupil pozemek na severním pobřeží čtvrtého největšího havajského ostrova Kauai, který má 300 hektarů. Kromě několika set metrů dlouhé pláže a třtinové plantáže se na pozemku podle médií nachází i řada budov či organická farma. Podle havajských zákonů však nemůže majitel pozemku jakoukoli pláž na ostrovech uzavřít veřejnosti.

Společnost Facebook odmítla informace o nákupu komentovat. Nákupem části Kauai se připojuje například k šéfovi firmy Oracle Larrymu Ellisonovi, který za více než půl miliardy dolarů loni koupil celý ostrov Lanai, šestý největší z celého souostroví.

Zuckerberg byl až dosud na své majetkové poměry v nákupech realit poměrně skromný, v roce 2011 si pořídil rezidenci za „pouhých“ sedm milionů dolarů na prestižní adrese v kalifornském Palo Alto, později přikoupil několik okolních domů.

Podle zářijového žebříčku magazínu Forbes je Zuckerberg 11. nejbohatším člověkem USA s majetkem 34 miliard dolarů.