Krodkodýl

Krodkodýl Zdroj: Profimedia

Opilý Australan přemohl krokodýla dloubnutím do oka

Podnapilý Australan s velkou dávkou štěstí a odvahy vyvázl z čelistí krokodýla, když se mu podařilo zvíře dloubnout prstem do oka. Informoval o tom zpravodajský server BBC News.

Dvacetiletý Stephen Moreen vstoupil do vody v Severním území, aby vylovil husu, kterou zastřelil. Pod vodou ale číhal krokodýl, který ho popadl a táhl pod hladinu. Lovci se ovšem podařilo dloubnout dvoumetrového krokodýla do oka, plaz uvolnil sevření a Moreenův bratranec ho zastřelil.

Moreen připustil, že byl v době krokodýlova útoku "tak trochu pod parou", a během čekání na sanitku vypil ještě několik dalších piv, aby "otupil bolest" z utrpěných nepříliš vážných zranění.

"Mám škrábance na zádech a na paži. Tam mi strhl kus kůže a mám tam dvě nebo tři díry po zubech," řekl australské stanici ABC.

Minulý měsíc zabil velký slanovodní krokodýl rybáře v řece Adelaide jižně od Darwinu. Počty krokodýlů se v Austrálii zvýšily od roku 1971, kdy byli vyhlášeni chráněným druhem. Nyní jsou běžnými obyvateli australského tropického severu.