Martina Navrátlová se snoubenkou Julií Lemigovovou

Martina Navrátlová se snoubenkou Julií Lemigovovou Zdroj: Profimedia

Martina Navrátilová požádala na US Open přítelkyni o ruku

Na zaplněném kurtu Arthura Ashe na US Open poklekla tenisová legenda Martina Navrátilová na pravé koleno a požádala svou přítelkyni Julii Lemigovovou o ruku. Poslední miss Sovětského svazu z roku 1991 před kamerami, které vše ukázaly divákům na velkoplošné obrazovce, řekla ano.

"Jsme spolu šest let a nedokážu si představit život bez tebe. Prosím, vezmi si mě," uvedla Navrátilová v přestávce po prvním semifinále mužské dvouhry, v němž Japonec Kei Nišikori překvapil výhrou nad světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem.

Sedmapadesátiletá česká rodačka dala své o 15 let mladší partnerce, která má z dřívějšího manželství dvě děti, zásnubní prsten s tříkarátovým diamantem. Šampaňským si pak připily na společnou budoucnost.

"Čekala jsem dlouhou na tu správnou chvíli. Řekla jsem si, že tohle je to pravé místo i čas pro tuhle otázku a naštěstí řekla 'ano'," uvedla bývalá světová jednička Navrátilová, která na US Open vyhrála čtyřikrát dvouhru, devětkrát ženskou čtyřhru a třikrát mix.

Později Navrátilová vyhrála spolu s Janou Novotnou finále čtyřhry legend a po utkání přiznala, že při žádání o ruky byla velice nervózní. "Naštěstí to klaplo, ale byla to něco jako mimotělní zkušenost. Viděla jsem při tom sama sebe. Člověk vídal, jak lidé žádají o ruku na různých veřejných akcích, ale teď šlo o mne," řekla.

Nejraději by si Navrátilová vzala Lemigovovou na Floridě, kde žijí, což zatím nelze, ale už brzy by se to mohlo změnit. Federální soud totiž rozhodl, že zákaz sňatků homosexuálů a lesbiček na Floridě je protiústavní. "Pár týdnů musíme počkat. Jestli se neodvolají, tak můžeme plánovat (svatbu)," řekla Navrátilová.