Hravn Forsne

Hravn Forsne Zdroj: Profimedia.cz

Ve Švédsku chce být poslancem i muž, který tvrdí, že je synem francouzského prezidenta Mitterranda

Bývalý francouzský prezident François Mitterrand (v úřadě byl v letech 1981 – 1995) nepřestává svět překvapovat ani po své smrti. Všechny kdysi šokoval, když se až po dlouhých letech prolomilo tajemství, že se mu v roce 1974 narodila nemanželská dcera Mazarine. Teď ve švédských parlamentních volbách kandiduje mladík jménem Hravn Forsne (25) a ten tvrdí, že je také Mitterandovým dítětem. Napsal o tom web thelocal.se.

Forsne se skutečně narodil ve Francii a jeho matkou je známá švédská novinářka Christina Forsne, která kdysi dělala zpravodajku v Paříži. O jejím vztahu se socialistickým prezidentem, který měl mnoho milenek, se léta spekulovalo, ale nikdo nechtěl nic potvrdit. Až v pátek 8. srpna sám Hravn Forsne v rozhovoru pro švédské regionální noviny Kungsbacka-Nytt potvrdil, že jeho otcem je skutečně François Mitterrand. Ten zemřel v roce 1996 na rakovinu prostaty.

Forsne prozradil podle svých slov tajemství i z toho důvodu, že kandiduje ve volbách do parlamentu za Umírněnou stranu premiéra Fredrika Reinfeldta a nechce, aby byl hodnocen podle své otce, ale jen podle toho, co dělá on sám.

Volby se ve Švédsku uskuteční 14. září, a pokud bude Hravn Forsne zvolen, bude mít v parlamentu této skandinávské země zprostředkovaně zastoupení i bývalý francouzský prezident.