Pracovnice parlamentu poslala na Twitter svoji nahou fotku

Pracovnice parlamentu poslala na Twitter svoji nahou fotku Zdroj: Twitter

Švýcarsko se bavilo i zuřilo: Pracovnice parlamentu poslala na Twitter svoji nahou fotku

Švýcarsko řešilo tento týden neobvyklý případ. Jedna zaměstnankyně federálního parlamentu v Bernu poslala ve středu v pracovní době ze své kanceláře na svůj účet na Twitteru fotku, která odhalila daleko víc, než je obvyklé. Na případ upozornila média a žena byla propuštěna. Problému se věnovala všechna švýcarská média.

Žena, která byla v médiích označena jako A., měla na Twitteru 11 tisíc lidí, ale fotky si všiml novinář z vlivného listu Neue Zürcher Zeitung. Po dotazech do parlamentu žena své lechtivé fotografie smazala, jenže po několika hodinách je i tak našla na internetu jiná média. Z parlamentu tajemnice odeslala fotku s odhaleným ňadrem, ale bulvární deník Blick zveřejnil daleko odvážnější fotky a napsal, že předtím natočila s přítelem i 200 amatérských filmů.

Pracovnice parlamentu poslala na Twitter svoji nahou fotkuPracovnice parlamentu poslala na Twitter svoji nahou fotku|Twitter

Úřady pak okamžitě začaly zkoumat, jak se nepohodlné tajemnice zbavit. Někteří lidé ale tvrdili, že vlastně nic nespáchala, že pouze porušila pracovní kázeň a měla by být napomenuta. Nejdříve bylo proto zkoumáno, zda pracovnice porušila nařízení, které doporučuje zaměstnancům „zveřejňování na internetu pouze těch obrázků a textů, které by kdykoli ukázali i svým kolegům a nadřízeným“. V tom byl určitý problém, protože žena zjevně neměla problém „něco“ ukázat.

Pobouřené reakce politiků ale nakonec vedly k tomu, že byla zatím suspendována a je na dovolené. Podle švýcarských médií se dá podobným událostem čelit jediným způsobem, nikdy nic podobného na internetu nezveřejňovat.