Co čtou bohatí a mocní, jako je Bill Gates? Je to kniha Business Adventures od Johna Brookse

Co čtou bohatí a mocní, jako je Bill Gates? Je to kniha Business Adventures od Johna Brookse Zdroj: amazon.com

Co čtou bohatí a mocní, jako je Bill Gates? Je to kniha Business Adventures od Johna Brookse

Kniha Business Adventures, kterou napsal John Brooks, je stará už více 40 let. Ale podle Billa Gatese, dnes druhého nejbohatšího muže světa, to nic nemění na její síle. Dílo analyzuje úspěchy a neúspěchy tehdejších největších hráčů na trhu, kterými byly například společnosti Xerox nebo General Electric. Jako první Gatesových názorech informoval Wall Street Journal.

Gates, spoluzakladatel a šéf Microsoftu, si prý knihu zapůjčil před 20 lety od Warrena Buffeta (v současnosti jeden z nejvýznamnějších světových obchodníků, investorů a filantropů) a byla tak dobrá, že ji už nevrátil majiteli. Podle Gatese je to „nejlepší kniha o byznysu”, která je pořád dostupná na trhu. Nejvíce se mu líbí podrobné popisy a shrnutí základních lekcí o podnikání.

“Kniha se v mnohém liší od současných děl. Brooks nezjednodušil svoji knihu do jednoduchých rad jak na to, návodů ve stylu jak rychle a bezbolestně zbohatnout. On naopak napsal dlouhé články, aby různá témata prozkoumal do hloubky,” řekl Gates.

Co čtou bohatí a mocní, jako je Bill Gates? Je to kniha Business Adventures od Johna BrookseCo čtou bohatí a mocní, jako je Bill Gates? Je to kniha Business Adventures od Johna Brookse | amazon.com

Na otázku, jestli kniha není už příliš stará a tím přežitá, Gates odpověděl: “Tato kniha se hlavně zabývá lidskou povahou. A ta se nemění.”

Pokud by vás kniha zaujala, můžete si ji objednat na Amazonu.