Rob Ford

Rob Ford Zdroj: Profimedia.cz

Rob Ford, drogově závislý primátor Toronta, šikanoval na odvykací kúře ostatní pacienty

Rob Ford je podle všeho nejproblematičtější primátor na světě. Přežil ale zatím všechna politická zemětřesení a útoky na svoji osobu. Stalo se tak přesto, že napadal kolegy, na veřejnosti bral drogy a chodil do práce opilý. Ford situaci nakonec řešil tak, že si vzal zdravotní dovolenou a odjel na detox. Tam se ale podle webu mashable.com opět choval velmi nevhodně.

Podle svědků i na odvykací kúře verbálně útočil na ostatní pacienty, kteří na skupinových terapiích sdíleli své problémy a nakonec ho z těchto terapií museli vyloučit. Na „šíleného“ Forda si stěžovali nejenom pacienti, ale i terapeuti, kteří jsou přitom na nezvyklé a vyhrocené chování pacientů zvyklí. Starosta prý pacientům nadával, řval na ně, ať drží hubu, nebo odmítal poslouchat jejich příběhy.

On sám k léčení řekl toto: „Měl jsem tu nemoc (závislost) několik let a ničila mi život. Měl jsem podlomené zdraví. Práce primátora byla velice těžká. Nepřiznal jsem si problém (se závislostí). Přesvědčoval jsem sám sebe, že nemám problém.”

Robert Forda nakonec přiznal používání cracku, marihuany, kokainu i houbiček. „Heroin jsem ale nikdy nezkusil,“ dodal. Rozhodl se léčit a chce také opět kandidovat na starostu. Zdá se, že je naprosto nezničitelný.

O zvláštním starostovi kanadského Toronta jsme vás už několikrát informovali. Například ZDE nebo ZDE.