Existuje jen velmi málo hodnověrných písemných záznamů z doby, kdy byl německý nacistický diktátor Adolf Hitler mladý. Jedním z nich jsou dvě pohlednice z doby první světové války, které poslal svému kamarádovi Karlu Lanzhammerovi.

Existuje jen velmi málo hodnověrných písemných záznamů z doby, kdy byl německý nacistický diktátor Adolf Hitler mladý. Jedním z nich jsou dvě pohlednice z doby první světové války, které poslal svému kamarádovi Karlu Lanzhammerovi. Zdroj: europeana1914-1918.eu

Co napsal Hitler o svých zubech za první světové války

Existuje jen velmi málo hodnověrných písemných záznamů z doby, kdy byl německý nacistický diktátor Adolf Hitler mladý. Jedním z nich jsou dvě pohlednice z doby první světové války, které poslal svému kamarádovi Karlu Lanzhammerovi. Napsal o tom web europeana1914-1918.eu.

První pohlednice nese datum 19. prosinec 1916 a druhá „vyrazila“ poštou o dva dny později. První byla objevena v roce 2012 a druhá letos na jaře. Obě byly nalezeny v Bavorsku.

Na druhé pohlednici Hitler popisuje návštěvu lékaře, který mu prý podle něj vytrhl až 19 zubů. Mohlo se jednat o důsledek zranění, které utrpěl na frontě. V roce 1916 zasáhl granát zákop, ve kterém byl i Hitler, mnoho lidí zahynulo, ale on přežil se zraněním lebky. To by vysvětlovalo, proč od října 1916 až do března 1917, nebyl budoucí německý diktátor na frontě. Přitom první světovou válku vždy pak popisoval jako „jako nejkrásnější období svého života“. Podle jeho kolegů dokonce odmítal jezdit z vojny i na dovolenou.

Existuje jen velmi málo hodnověrných písemných záznamů z doby, kdy byl německý nacistický diktátor Adolf Hitler mladý. Jedním z nich jsou dvě pohlednice z doby první světové války, které poslal svému kamarádovi Karlu Lanzhammerovi.Existuje jen velmi málo hodnověrných písemných záznamů z doby, kdy byl německý nacistický diktátor Adolf Hitler mladý. Jedním z nich jsou dvě pohlednice z doby první světové války, které poslal svému kamarádovi Karlu Lanzhammerovi. | europeana1914-1918.eu