Hranolky

Hranolky Zdroj: Profimedia.cz

Nový rozměr Happy Mealu: Marihuana v hranolkách

Jako bychom se asi tvářili, kdybychom místo klasického složení menu, které si v americkém fastfoodu Sonic denně kupují desítky lidí po celých Spojených státech, objevili něco navíc? Co kdyby byl v hranolkách schovaný třeba gram, nebo deset gramů marihuany?

Tímto tak získává název „Happy Meal“ zcela nový rozměr, protože jak známo, účinky této lehké drogy mohou být spojené i s návaly smíchu a jakési neodpodstatněné radosti. Možná, že by McDonald tento název mohl Sonicu, tedy své konkurenci, propůjčit – je totiž možné, že po incidentu, který se stal v americkém státě Maryland, už nebude mít značka Happy Mealu takovou popularitu. Nebo to bude naopak?

Skutečný příběh hosta restaurace rychlého občerstvení McDonalds popsal dnes na svém zpravodajském webu časopis Time. Jak píše autorka článku Samantha Grossman, v určitých případech by tento omyl asi zákazník kvitoval, legrace ale přestává, pokud si Happy Meal zakoupila matka z amerického Marylandu, kterým chtěla potěšit svou ratolest. Carla McFarland, žena, která jídlo s pytlíkem marihuany koupila, popsala pro deník Frederick News-Post své pocity – deník uvedl, že žena od incidentu nemyslí na nic jiného, než na to, co by se asi stalo, kdyby její dítě pytlíček marihuany snědlo spolu s hranolkami, kuřecími nugetkami nebo hamburgerem. Žena údajně přivolala obsluhu, která se nálezu velmi podivila.

Žena zavolala také policii, která ale zatím nikoho neobvinila. Jediným výsledkem tak zatím je několik propuštěných zaměstnanců zmíněného fastfoodového řetězce.