Moderátor Jan Tuna volá do pořadu Sexy game.

Moderátor Jan Tuna volá do pořadu Sexy game. Zdroj: stream.cz

Okrádání lidí v přímém přenosu: potrestá pan Babiš sám sebe?

Hudební televizní stanice Óčko vysílá každý den o půlnoci „hru“ s názvem Sexy game. O tom, že nejde zrovna o hru a že to není ani sexy, se přesvědčte sami. Princip je jednoduchý: moderátorka položí lehkou otázku, vyzve vás k hovoru a slíbí velké peníze za správnou odpověď. Vy už musíte jen zavolat, trefit odpověď na otázku a peníze jsou vaše. Totiž...vlastně nejsou.

Cílem hudební stanice zdaleka není rozdat několik tisíc každou noc. Ale vytáhnout z lidí co nejvíce peněz díky volání. Za jednu minutu si účtují 90 Kč a vítěz je předem jasný. Z řad diváků ale rozhodně není.

Moderátor Jan Tuna natočil pro stream.cz a pořad A dost! video, ve kterém je vidět celý průběh hovoru a „hry“. Zatím co se pokouší dovolat do studia a už několik minut poslouchá automat, moderátorka v přímém přenosu vyzývá diváky u televizních obrazovek, aby zvedli telefony, zavolali a řekli jí správnou odpověď. Po 70 minutách hovoru s automatem a bez přepojení do studia se hovor vypne.V tuto chvíli už si provozovatel linky naúčtoval 6 300 Kč. Jan Tuna zkusí štěstí ještě jednou, ale po dalších 36 minutách, za které zaplatí 3 240 Kč, hra končí. Bez soutěžících, bez přepojení do studia, bez výherce.

Před těmito podvody, které bohužel nejsou záležitostí jen jedné televizní stanice, ale i dalších, varovala nedávno Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Všechny ale běží dál.

Provozovatel hudební stanice Óčko zatím potrestán nebyl. Proč? Trest by měl přijít z Ministerstva financí. Jenže nepřijde. Ministrem financí a majitelem televizní stanice Óčko je totiž jeden člověk. Andrej Babiš. Potrestal by snad sám sebe? Rozhodně ne.