Mercedes Hermanna Göringa

Mercedes Hermanna Göringa Zdroj: High Velocity Classics Inc

Mercedes Hitlerova zástupce Hermanna Göringa se bude dražit v Americe

Mercedes-Benz 540K vyrobený v roce 1941 je automobilovými odborníky považován za technický skvost. A jeho cena stoupá i proto, že poslední podobné auto bylo vyrobeno pro Hitlerova zástupce Hermanna Göringa, který velil za druhé světové války Luftwaffe a byl také zakladatelem gestapa. Vůz se bude dražit na eBay tento týden. Informoval o tom web thelocal.de.

Göring si vždy liboval v luxusu a tomu odpovídá i auto, které bylo pro něj v roce 1941 vyrobeno. Vůz se dostal do rukou amerických vojáků v květnu 1945 v Bavorsku. Používal ho jeden z velitelů, ale pak bylo prodáno do USA. V roce 1955 skončilo u nových majitelů v Severní Karolíně a podle pořadatele dražby je ve výborném stavu a jeho původ byl ověřen i historiky.

Majitelé dokonce tvrdí, že Mercedes je v naprosto neporušeném stavu, tak jak jej deset let po válce koupili. Za kolik bude auto prodáno, se neví, odhady hovoří i o milionech dolarů.

Hermann Göring byl na konci války zajat spojenci a byl společně s ostatními nacistickými zločinci souzen při procesu v Norimberku. Předtím, než měl být popraven, spáchal 15. října 1946 ve vězení sebevraždu.