Sex shop v Německu

Sex shop v Německu Zdroj: Profimedia

V Německu budou mít sex shopy pro muslimy, výrobky nejsou v rozporu s právem šaría

Nizozemská společnost Al Asira a známá německá síť sex shopů Beate Uhse zakládají společný podnik, který u našich sousedů rozvine síť erotických prodejen pro muslimy. Jak zakladatelé upozorňují, nepůjde ale o žádný prodej porna, vibrátorů či nafukovacích panen. Vše musí být v souladu s islámským právem šaría. Informoval o tom web thelocal.de.

Abdelazíz Aouragh, Holanďan marockého původu a zakladatel firmy Al Asira, už podobný byznys rozjel ve své zemi. Jeho plánem je s pomocí německých partnerů proniknout na světový trh, protože muslimů je dnes kolem 1,6 miliardy.

Ovšem jeho sex shopy nejsou jako normální erotické obchody. Vše musí být schváleno islámskými autoritami. „Naše prodejny nejsou o sexu, ale o možnostech zlepšení vztahů mezi lidmi a zvýšení pocitu smyslnosti,“ tvrdí Aouragh .

Proto jeho Al Asira od roku 2010 například vyrábí „smyslné“ oleje, u kterých jsou použity vzácné přírodní suroviny a jsou velmi drahé. Celkem chtějí zatím muslimské sex shopy prodávat v Německu necelých dvacet výrobků.

Plány nové nizozemsko-německé společnosti ale nejsou nijak malé, plánují dokonce otevřít muslimský sex shop v nejposvátnějším městě islámu, saúdskoarabské Mekce.