Rusové chtějí mít vysportované děti, které se nebudou tolik nudit při stojkách a kotoulech. Ministerstvo školství proto zavede od nového školního roku v rámci tělocviku i 35 hodin rock n rollu.

Rusové chtějí mít vysportované děti, které se nebudou tolik nudit při stojkách a kotoulech. Ministerstvo školství proto zavede od nového školního roku v rámci tělocviku i 35 hodin rock n rollu. Zdroj: Profimedia

Klasický tělocvik je nuda! Rusové zavádějí do škol rock 'n' roll

Rusové chtějí mít vysportované děti, které se nebudou tolik nudit při stojkách a kotoulech. Ministerstvo školství proto zavede od nového školního roku v rámci tělocviku i 35 hodin rock 'n' rollu. Informoval o tom web Lenta.ru.

Tatiana Cvetkovová z ruské federace rock 'n' rollu, která program připravuje, říká, že tento tanec je syntézou umění, sportu, rozvíjí komunikační dovednosti i dobré vztahy mezi pohlavími. To je prý několik dobrých důvodů proč tento tanec nacvičovat v rámci tělocviku. Učitelé (a to vypadá na velmi správný postřeh) mají navíc pocit, že děti se při klasickém tělocviku hodně nudí, chtějí tedy vyzkoušet i něco nového.

Aby každé dítě zvládlo rock 'n' roll, nebudou součástí výuky těžké akrobatické prvky, ale spíše půjde o takovou sportovnější „taneční“. S programem se začne v Moskvě, Petrohradě, Tomsku a Rostově na Donu, pokud bude úspěšný, bude dál rozšiřován.