Pituconha

Pituconha Zdroj: Wikimedia.org

Brazilci dávají kořeny marihuany do nového alkoholického nápoje, který se jmenuje pituconha

Nový alkoholický nápoj, který má jméno „pituconha“. Čím je zajímavý? Jsou v něm i výtažky z kořenů marihuany. Napsal to list Folha de Sao Paulo.

Pituconha vznikla tak, že jedna firma začala míchat cachaçu (brazilský národní alkoholický nápoj, k jehož výrobě se používá zelená cukrová třtina a je přirovnáván k rumu) s kořeny marihuany. Název vznikl spojením slov Pitu (jedna z nejznámějších značek oblíbeného alkoholu) a „maconha“, který představuje portugalské slovo pro konopí.

Láhev nového nápoje stojí v přepočtu kolem 280 korun. Na etiketě má kromě jiného napsáno: „Toto není mezek na silnici, který je nebezpečný, toto je prdel za volantem“. Jak velká po požití, to se nepodařilo zjistit.

Nápad vyrábět tento nápoj vznikl z toho, že místní obyvatelé začali sbírat kořeny rostliny na rozlehlých plantážích marihuany poté, co je zlikvidovala policie. Ta se zatím nevyjádřila k tomu, zda je tento alkohol vůbec legální, když obsahuje výtažek z drogy. V pituconze jsou prý ale jen zbytkové prvky po THC.