Axel a Miley

Axel a Miley Zdroj: Profimedia.cz

Jaký mají světové hvězdy rocku a popu hlasový rozsah. Podívejte se na ojedinělý interaktivní graf

Který zpěvák či zpěvačka má největší hlasový rozsah? Podle nahrávek pořízených ve studiu se pokusil ojedinělou tabulku sestavit web Concert Hotels. Z ní vyplývá, že vítězem by se stal vynikající zpěvák skupiny Guns N´Roses Axl Rose. Výborně jsou na tom i Mariah Carey, Prince, Steven Tyler či James Brown.

Naopak na konci žebříčku figurují country zpěvák Luke Bryan, Taylor Swift, Karen Carpenter, Sam Cooke a oblíbenec teenagerů a sociálních sítí Justin Bieber.

Naopak poměrně dobře se umístila současná kontroverzní hvězda Miley Cyrus, o které přitom mnozí kritici tvrdí, že zpívat moc neumí. Podle přiloženého grafu to pravda není.

Stránka ale upozorňuje, že to, co vidíte, je zaznamenaný hlasový rozsah, což u některých hvězd nemusí být jejich skutečný rozsah. Proto by nemusel být Axl Rose v tomto směru tím nejlepším na světě, i když jsou jeho hlasové schopnosti vynikající. Odborníci upozorňují, že kromě rozsahu se musí brát v potaz i tón hlasu, tvořivé schopnosti interpretace, nebo to, jak dokáže zpěvák či zpěvačka spolupracovat se skupinou či orchestrem.

Jaký mají světové hvězdy rocku a popu hlasový rozsah. Podívejte se na ojedinělý interaktivní grafJaký mají světové hvězdy rocku a popu hlasový rozsah. Podívejte se na ojedinělý interaktivní graf | concerthotels.com