Dolary

Dolary Zdroj: Profimedia

Největší pitomost roku – Američan chce soudně vymáhat částku dva undeciliony dolarů

Slyšeli jste někdy o částce undecilion dolarů? Rovnou dva chce jistý Anton Purisima získat v soudním procesu proti městu New York a některým jeho institucím i dalším osobám. Pro představu – dva undeciliony je více peněz, než kolik jich zřejmě dnes existuje na světě. Podivnou zprávu přinesl list New York Post.

Purisima chce dva undeciliony po městě New York, správě jeho veřejné dopravy, kavárně Au Bon Pain, dvou nemocnicích a majiteli psa, kterého označil jako „Hispánce“. Svou žalobu napsal ručně a doručil ji na Manhattanský federální soud.

Stěžovatel dokonce správně napsal i svá obskurní čísla – dva undeciliony. Číslo je uvedené v dokumentu, ve kterém se také vyskytuje mnoho nesouvislých stížností na obžalované, které obviňuje z porušování lidských práv nebo pokusu o vraždu.

V žalobě muž tvrdí, že se mu do prostředníčku dostala infekce, poté co se do něj v autobuse zakousl pes nakažený vzteklinou. A v nemocnici, kde ho léčili, ho pak bez jeho svolení fotil „čínský pár“. Žaloba tvrdí, že bolest a škodu, kterou Purisima utrpěl, nelze měřit penězi. Proto chce dva undeciliony dolarů.

Podle dostupných informací je muž psychicky nemocný. Soud se ale samozřejmě jeho žalobou bude zabývat.