Hassanal Bolkiah

Hassanal Bolkiah Zdroj: wikipedia.org

Prohnilý brunejský sultán zavedl ve své zemi přísnou šaríu, přitom jeho rodina se oddává smilství

Brunejský sultán Hassanal Bolkiah (67) zavedl od začátku května ve své jihoasijské bohaté ropné zemičce tvrdé islámské právo šaría a vrátil ji do středověku. Kromě jiného zavedl tresty jako usekávání končetin, bičování nebo smrt ukamenováním. O kontextu rozhodnutí informoval web news.com.au.

Dále se teď v Bruneji trestá absence na pátečních modlitbách, těhotenství mimo manželství, nošení nevhodného oblečení, pro ženy nenošení šátku na hlavě, homosexualita, pití alkoholu nebo používání slova Alláh jakýmkoliv nemuslimem.

Nikdo neví, proč sultán zavedl právo šaría právě teď, co ale jisté je, že sám vládce a jeho rodina porušují téměř každé pravidlo, které v právu šaría stojí.

V roce 2011 jmenoval časopis Vanity Fair sultána a jeho bratra Jefriho „světovými přeborníky v požitkářství“. A není se čemu divit. Sultán žije v paláci, kde je 1 788 místností, 257 koupelen, pět plaveckých bazénů, mešita, společenská hala pro 5000 lidí a garáž pro 110 aut. Na oslavu svých 50. narozenin nechal postavit koncertní halu a pozval do Bruneje Michaela Jacksona. Za jeho tři vystoupení zaplatil 17 milionů dolarů.

Jefri (59), má svůj vlastní palác a nechvalně se proslavil jachtou, kterou pojmenoval „Kozy”. Ano, skutečně se jedná o součást ženského těla. Čluny na ní nesou názvy Bradavka 1 a Bradavka 2. Oba bratři se také často oddávají sexuálním orgiím a mají harémy, kde žije mnoho nezletilých děvčat z různých částí světa. Bývalá Miss USA Shannon Marketic byla pozvána na párty do Bruneje a měla za to dostat 3000 dolarů. Pak ale byla držena v zajetí jako sexuální otrokyně a každý večer musela tančit na soukromé diskotéce, kde ji osahávali muži a nazývali jí děvkou. Prý byla také zdrogována a znásilněna. Za mentální újmu chtěla Marketic po sultánovi 10 milionů dolarů. Ten se ale odvolal na diplomatickou imunitu a soud případ již dále neřešil.

V Bruneji je navíc zakázáno veřejně rozebírat a kritizovat, jak rodina sultána utrácí peníze a zda je v tomto směru něco v nepořádku.