Hitler

Hitler Zdroj: gettyimages.com

Hitler miloval sladkosti a každý den jedl Vůdcův dort, říká jeho bývalá služebná

Elisabetha Kalhammerová (89) se v roce 1943 přihlásila na práci pomocí novinového inzerátu. Až po čase zjistila, že jejím zaměstnavatelem je sám Adolf Hitler. Až nyní, po 71 letech, popsala některé zvyky nacistické zrůdy. Hitler prý předstíral, že jí zdravě, ale ve skutečnosti trpěl neukojitelnou touhou po sladkém.

Příběh Elisabethy Kalhammerové před několika dny popsaly rakouské noviny a pak i další média. Jako Hitlerova služebná pracovala na jeho venkovském sídle Berghof na Obersalzbergu.

Nejbližší poradci německého vůdce si mysleli, že Hitler jí zdravě a pije pouze vlažnou vodu. Jenže on pravidelně kolem půlnoci navštěvoval kuchyni, kde mu každý den připravovali speciální Vůdcův dort a další sladkosti. Všechny služebné věděli, že má vůdce problémy se slezinou a že by měl dodržovat přísnou dietu. Ale Hitler tajně pojídal čokoládové sušenky a koláče.

„Vůdcův dort“ byl zákusek z jablek, ořechů a rozinek. Ten musel být upečený každý den a každou noc si na něm Hitler tajně pochutnával.

Kalhammerová pracovala pro Hitlera od roku 1943 až téměř do konce války. Ale nikdy s ním nemluvila. Toto privilegium nebylo určené pro žádnou služebnou. Jak potvrdila, v domě vládly tvrdé bezpečnostní opatření, které se postupně ještě zostřily.

Elisabetha Kalhammerová (89)Elisabetha Kalhammerová (89) | Daily Mail