Výstřih

Výstřih Zdroj: archiv

Konec výstřihů nařídila i nenařídila ministryně Royalová, expartnerka prezidenta Hollanda

Ségolène Royalová, nová francouzská ministryně pro životní prostředí a někdejší životní partnerka prezidenta Françoise Hollanda, podle čtvrtečních zpráv zakázala ženám ve svém úřadě nosit jakýkoli oděv s výstřihem. Pak to ministryně popřela. Ale její zaměstnankyně pořád tvrdí, že tomu tak je. A že zákazů je ještě daleko víc.

Ve čtvrtek zveřejnil informaci o zákazu výstřihů web Le Point. Ten pak oslovil Royalovou a ta mu sdělila, že otázka výstřihů je „součástí pravidel pro zaměstnance, které jsou určené jen pro vnitřní potřebu ministerstva“. Když se toho chopila jiná média, označila na svém Twitteru to samé za směšný výmysl.

V pátek proto novináři z televizní show Le Grand Journal vyrazili do úřadu se skrytou kamerou. A některé zaměstnankyně jim potvrdily, že zákaz výstřihů byl skutečně vydán.

Navíc si prý nová ministryně, které se přezdívá Železná dáma, vymínila, že v době, kdy obědvá, nesmí nikdo dělat hluk v blízkosti její kanceláře. Když pak prochází chodbami ministerstva, jde před ní člověk, který oznamuje její příchod a nutí zaměstnance, aby povstali. V její přítomnosti se nesmí kouřit ani na místech, kde je to jinak povolené. Nikdo nově nesmí mít ani samostatnou kancelář, všichni zaměstnanci musí sedět minimálně po dvou.

Že by francouzská obdoba Jany Nagyové?