Ďábel

Ďábel Zdroj: archiv

Už víme přesně, jak vypadala smlouva s ďáblem podle katolické církve

Francouzský katolický kněz Urbain Grandier byl upálen na hranici v roce 1634 za to, že prý očaroval klášter plný jeptišek ve Loudunu. Tento kněz nebyl svatoušek, měl sex se ženami ve své farnosti, odmítl ale styk s vysoce postavenou jeptišku Jeanne z Angels. Proto přišlo udání a církev na něj „vyrobila“ smlouvu s ďáblem. Dnes už přesně víme, co v ní bylo napsáno.

Jak popisuje web Dangerous Minds, Jeanne si „ponížení“ nenechala líbit a vymyslela si, že jí samotnou i celý klášter Grandier okouzlil s pomocí ďábla. Tím odstartovala proti němu první proces. I přes svědectví, které bylo získáno mučením a bitím od několika jeptišek, v procesu kněze osvobodili. Ale to nebyl konec.

Grandier dále kritizoval politiku státu a i slavného kardinála Richelieu. Ten si to samozřejmě nenechal líbit a kněz se opět dostal před soud. Tady ho už „usvědčila“ z čarodějnictví smlouva s ďáblem, kterou ovšem sepsala samotná katolická církev.

Smlouva byla napsána pozpátku, zapečetěná krví, obsahovala různé okultní symboly a byla adresována různým démonům a Luciferovi. Zde je její přepis:

„My, mocný Lucifer, mladý Satan, Belzezub, Leviathan, Elimi a Astaroth, spolu s ostatními, jsme dnes přijali úmluvu s Urbainem Grandierem, který nyní patří nám.

Slibujeme mu lásku žen i jejich panenství, respekt od vládců a magické síly.

On nám nabízí svojí krev a poslušnost. Tento pakt potrvá dvacet let, kdy Grandier bude žít štastně na Zemi a poté se k nám připojí v hřešení proti Bohu.

Tento pakt byl sepsán v pekle koncilem démonů.

Lucifer
Belzezub
Satan
Astaroth
Leviathan
Elimi

Tuto smlouvu zpečetil sám mocný ďábel a jeho princové.

Baalberith, zapisovatel“

Kněz Grandier se většinu života choval nedůstojně. Zemřel ale na hranici kvůli zcela falešné a vymyšlené smlouvě s ďáblem. Kolik takových smluv bylo vyrobeno?

ĎábelĎábel|archiv