Cecil Chao

Cecil Chao Zdroj: Facebook

Lesbická dcera hongkongského magnáta prosí otce o respekt

Lesbická dcera hongkongského magnáta, jehož nabídka mnohamilionového věna pro muže, který se s jeho dcerou ožení, napsala svému otci otevřený dopis. Když Cecil Chao nabídku věna ještě zvýšil, dcera Gigi jej prosí, aby akceptoval její homosexualitu.

Její dopis dnes zveřejnily dva hongkongské deníky. Gigi v něm píše, že chápe, jak je pro něj "těžké pochopit, natož přijmout skutečnost", že ji mohou romanticky přitahovat ženy. "Znamenalo by pro mě všechno na světě, kdybys dokázal nebýt tak zděšený mou partnerkou a dokázal s ní jednat jako s normální, důstojnou lidskou bytostí. Vždycky ti budu odpouštět způsob, jakým uvažuješ, protože vím, že si myslíš, že to děláš pro moje dobro," dodala.

Cecil Chao se dostal do titulků novin celého světa, když nabídl 500 milionů hongkongských dolarů (asi 1,3 miliardy Kč) jako věno pro muže, kterému by se podařilo svést jeho dceru a oženit se s ní. Minulý týden napsal malajsijský tisk, že nabídku zdvojnásobil. Magnát nabídl vysoké věno, když se dozvěděl, že jeho čtyřiadvacetiletá dcera si nechala s partnerkou v Paříži udělit církevní požehnání. Hongkong sice dekriminalizoval homosexualitu v roce 1991, ale právně sňatky osob stejného pohlaví neuznává. Podle zdrojů z Hollywoodu pracuje na námětu inspirovaném nabídkou věna britský herec a komik Sacha Baron Cohen, který se proslavil mimo jiné jako kazašský reportér Borat.

Cecil Chao, který nadělal majetek v nemovitostech, má pověst playboye s láskou k vozům značky Rolls-Royce. Jednou prohlásil, že měl 10.000 milenek, ale s žádnou se nikdy neoženil. Gigi je jedním z jeho tří potomků, které má se třemi různými ženami.