Anna Chapmanová

Anna Chapmanová Zdroj: archiv

Maximální agentka Anna Chapmanová
Anna Chapmanová
Anna Chapmanová
Anna Chapmanová
Anna Chapmanová
8
Fotogalerie

Nejkrásnější špionka světa, Anna Chapmanová, se dala na módu

Co dělají známí špioni poté, co přestanou být špiony? Musí přece vydělávat jako všichni ostatní. Jejich osudy jsou nejrůznější. Nejkrásnější špionka minulých let, Anna Chapmanová, se například vrhla na módu.

Ruska Anna Chapmanová, která byla deportována ze Spojených států v roce 2010 poté, co ji zatkla FBI a obvinila ze styků s ruskými špionážními službami, se snaží uchytit v módním průmyslu. Podle ruské agentury RiaNovosti představila svou první kolekci pro ženy letos 9. ledna na módní přehlídce Dosso Dossi v tureckém letovisku Antalya. Několik obrázků z kolekce se již objevilo na internetu. Publikované fotky ukazují sérii šatů bez rukávů a kabelky, které vypadají jako knihy slavných ruských autorů. Podle FundServiceBank, pro kterou Chapman pracuje, se začala zajímat o módu poté, co se vrátila do Ruska oblečená ve vězeňském mundúru. „Nelíbilo se jí to a začala hledat ruské oblečení, které by potěšilo její duši. Hledala a hledala, ale dlouho nic nenašla. Až teď,” říká zástupce FSB.

Módní kritici z britského listu Daily Mail ale popsali její šaty z nové kolekce jako „bez nápadu a špatně ušité“.

Její kariéra v módě začala ale už v roce 2011, když nabídla změnu uniforem pro ruské kosmonauty. Nabídka proběhla skrz FSB, kde je zaměstnána, protože tato společnost je spjata s ruskou vesmírnou agenturou Roskosmos. Jinak ale o Chapmanové existuje jen velice málo informací. „Cením si svého soukromí a nedávám moc rozhovory, nebaví mě s někým sdílet svůj život, “ řekla americké televizi NBC. „Nemyslím si, že lidé by chtěli vědět něco o mém životě,” dodala.