Steven Morrisey

Steven Morrisey Zdroj: Wikipedia.org

Pojídání masa je jako pedofilie, tvrdí zpěvák legendární skupiny The Smiths

Angličan Steven Morrisey (54) byl zpěvákem a textařem skupiny The Smiths, která byla velmi slavná v 80. letech. Pak se vydal na úspěšnou sólovou dráhu a také se z něj stal naprosto fanatický ochránce zvířat. A někdy jsou jeho přirovnání hodně příkrá.

Morrisey například v rozhovoru pro svoji fanouškovskou stránku true-to-you.net minulý týden řekl, že není rozdíl mezi pedofily a lidmi, kteří jí maso. „Obě dvě věci zahrnují znásilnění, násilí a vraždu. Pokud jsem představen komukoliv, kdo jí živé tvory, tak odcházím. Představte si, například, že jste v nočním podniku a někdo vám řekne: Ahoj, já si užívám prolévání krve, podřezávání krků a ničení životů, pochybuji, že byste si s takovým člověkem chtěli vyměnit čísla.“

Když dostal Morrisey otázky, jaké by zavedl zákony na ochranu zvířat, napadl britskou královnu Alžbětu II. a slavného kuchaře Jamieho Olivera. "Chtěl bych se zeptat královny Anglie, proč na své hlavě nosí kožešinu z mladého medvěda? Chtěl bych se zeptat všech takzvaných celebrit mezi kuchaři, proč věří, že zvířata nemají právo na život? Pokud si je Jamie tak jistý, že jídlo z masa je chutné, proč nedá jedno ze svých dětí do mikrovlnky? Chutnalo by to stejně, jako uvařené jehněčí.”

Steven Morrisey se proslavil zejména v letech 1982 až 1987, kdy působil v legendární anglické rockové skupině The Smiths. Ta za své nedlouhé působení vydala sedm LP desek a téměř 20 singlů. Kritikou byla označována za jednu z nejvýznamnějších a nejvlivnějších kapel osmdesátých let 20. století.