Pomáhat a hrát

Pomáhat a hrát Zdroj: YouTube.com

Pomáhat a hrát: Pražský policista se minul povoláním

Kavárník Ondřej Kobza přišel s originálním nápadem rozmístit v centru Prahy stará piana tak, aby za ně mohl kdokoliv zasednout, odpočinout si a zpříjemnit den jak sobě, tak všem dalším uspěchaným lidem na ulici. Jistě ale netušil, jaký bude mít jeho projekt Piana na ulici úspěch.

„Přinést tento prvek přímo do ulic, mezi každodenní život, v tak pozitivní formě, jako je hudba, je pak myslím to, co může nečekaně zkvalitnit život každému z nás. Celkově jde tedy o moment oživování veřejného prostoru, ale také o ozdravování života v něm,“ informuje Kobza na svých webových stránkách.

Policista virtuos

Piana jsou nejen výbornou atrakcí pro turisty a vděčným místem pro pouliční umělce. Každodenní pochůzku po centru si u nich zpříjemňují také pražští strážníci. Jeden z nich byl u hraní na piano natočen, a jak můžete posoudit, tenhle muž se totálně minul povoláním. Lépe by se hodil do koncertního sálu než do ulic hlavního města.

Již v úterý 17. prosince se můžete těšit na Benefiční koncert lidí bez domova, kteří na piana zahrají na Václavském náměstí.