Zdroj: Continental

Jak na výběr zimních pneumatik? Poradíme vám a navíc s námi můžete sadu prémiových pneumatik vyhrát!

Nevíte si rady s výběrem zimních pneumatik? Zajímá Vás, co preferují ostatní řidiči? Chtěli byste sadu těch nejlepších pneumatik zdarma? S námi je můžete vyhrát! Čtěte a dozvíte se více.

Agentura STEM/MARK provedla minulý měsíc pro společnost Continental průzkum mezi českými řidiči, aby zjistila, jak se staví k přezouvání na zimní pneumatiky nebo jaké mají preference při jejich výběru. Výsledky průzkumu odhalily, že 98 % českých motoristů je přesvědčeno o správnosti přezouvání na zimu. Zbytek řidičů přizpůsobuje užívání vozu aktuálnímu počasí. Při výběru nových pneumatik motoristé dle průzkumu preferují kvalitu (97 %) před cenou (89 %) a za důležité považují výsledky testů (84 %).

Právě výsledky testů nezávislých organizací jsou pro řidiče při výběru nových pneumatik výborným pomocníkem. Posuzují vlastnosti pneumatik z více měřitelných hledisek, než nařizuje štítkování EU. Letošní jedničkou ve výsledcích testů zimních pneumatik jsou Continental ContiWinterContactTM TS 850, jež se v rozměru 185/65 R15 T staly vítězem s nejlepším doporučením i v testu realizovaném Autoklubem ČR. S celkově vyváženým výkonem Continental ContiWinterContactTM TS 850 předčily konkurenci především v zatáčení na mokrém povrchu, při mokrém handlingu, zkoušce ABS brzdění na mokru a v brzdném výkonu na sněhu s podporou ABS.

Continental

Testy zimních pneumatik dokládají stále vedoucí roli tzv. prémiového segmentu pneumatik. Nejnovější model prémiových zimních pneumatik Continental ContiWinterContactTM TS 850 se vyznačuje lepšími záběrovými vlastnostmi než jeho předchůdce, kratší brzdnou drahou na mokru, vylepšeným handlingem, vyšší životností a snížením valivého odporu. Pneumatika ContiWinterContactTM TS 850 je zimním specialistou pro kompaktní až větší vozidla střední třídy. V letošním společném testu zimních pneumatik automobilové asociace ADAC (Německo), ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) model zvítězil v obou testovaných rozměrech  185/60 R 15 T a 225/45 R 17 H.

Continental

Každý motorista by měl při výběru zimních pneumatik věnovat pozornost jejich správnému značení. Jedná se o symbol „Snowflake on the Mountain“, jenž znázorňuje vločku na hoře. U těchto pneumatik lze spoléhat na to, že jsou vyrobeny dle normy, která je založena na americké definici technologie zimních pneumatik (Americká společnost pro testování a materiály ASTM).

Na řidiče, kteří se rozhodnou pořídit si zimní osobní pneumatiky Continental, čeká speciální poděkování. Do 20. listopadu získají za nákup a montáž pneumatik Continental v některém z pneuservisů vybraných partnerů poukaz v hodnotě 500 Kč na vybrané zboží adidas z prodejen nebo internetového obchodu A3 sport.

Continental

Soutěžní otázka o sadu zimních pneumatik značky Continetal v celkové ceně 10 000 Kč!

Které pneumatiky zvítězily v testování zimních pneumatik provedeném Autoklubem ČR, mimo jiné díky posílenému brzdnému výkonu na sněhu, ledu a mokrém povrchu?    


Správnou odpověď najdete v postech na zdi facebookového profilu společnosti Continental: https://www.facebook.com/continentalcz

 

a) ContiWinterContact™ TS 850

b) ContiWinterContact™ TS 830 P

c) ContiWinterContact™ TS 810 Sport


SMS se správnou odpovědí posílejte od 25.10. do 1.11. 2013 na číslo 907 99 10 ve tvaru:
GUMY  mezera ODPOVĚĎ mezera JMÉNO a ADRESA
Příklad: GUMY B Jan Novak Prazska 1 Praha 11000

Cena 1 SMS je 10 Kč vč. DPH. Provozuje Ringier Axel Springer CZ a. s. Infolinka 245 001 115 (po-pá 9-16 hod.). www.platmobilem.cz.

Podmínky soutěže naleznete ZDE!